Jeugdambassadeurs bestormen het Europese Parlement

Jeugdambassadeurs bestormen het Europese Parlement

Afgelopen maand bestormden dertig Jeugdambassadeurs van tien verschillende nationaliteiten Brussel voor de ‘ONE-Vote lobby dagen’. Ze hadden één missie: Europarlementariërs overtuigen om de ONE-Vote verklaring te ondertekenen waarmee ze hun steun uitspreken om extreme armoede voor 2030 uit de wereld te helpen.

En daar zijn ze in geslaagd! Na dertig (!) gesprekken staat het aantal ondertekenaars van de ONE-Vote verklaring op 204 Europarlementariërs – de grootste “politieke fractie” van het Europees Parlement.

Lees hier hoe Ilaria, Fionnuala, Treasa, Maxi en Laura de lobby dagen hebben ervaren en wat hun hoogtepunten waren.

“Het beste moment voor mij was het ‘koffie-gesprek’ met een Europarlementariër bij de zogenaamde “Mickey Mouse” bar: iedereen weet dat de beste beslissingen worden genomen tijdens een bakje koffie dus ik voelde me vereerd en trots dat ik onze ideeën kon overbrengen! Natuurlijk verlopen niet alle gesproken zo soepel als dat je zou willen – deze ervaring heeft me geleerd om te focussen op je doelstellingen en om niet terug te deinzen als mensen andere opvattingen hebben.”

Ilaria, Italië

“Ik was onder de indruk van de bereidheid van Europarlementariërs en hun assistenten de diepte in te gaan tijdens onze discussies en om ons ruime tijd te geven voor de gesprekken. De meeste mensen die we ontmoetten ondersteunen onze doelstellingen en ik was blij toen drie Europarlementariërs – Marina Kaljurand, Kostas Arvanitis en Chrysoula Zacharopolou – onze ONE-Vote verklaring ondertekenden. Één Europarlementariër kwam zelfs naar onze groep toe in de gang om te vertellen dat ze het zo leuk vind om Jeugdambassadeurs te ontmoeten. Dat was heel leuk!”

Fionnuala, Frankrijk

“Ik voelde me geïnspireerd en nieuwsgierig toen ik voor het eerst door de deuren van het Europese Parlement liep. De gesprekken met Europarlementariërs en hoe zij luisteren naar jonge stemmen was zowel een verrassing als een hoogtepunt van mijn Jeugdambassadeursschap voor ONE. Het was een voorrecht om in dezelfde ruimte te zijn met gelijkgestemde jongeren uit heel Europa, die allemaal hetzelfde doel voor de wereld voor ogen hebben.”

Treasa, Ierland

“Voor mij was het absolute hoogtepunt het moment waarop we de Oostenrijkse vice-president van het Europese Parlement ervan hebben overtuigd om onze ONE-Vote verklaring te ondertekenen. Het is een sterk signaal voor onze strijd tegen extreme armoede dat zulke invloedrijke personen als hij ons ondersteunt.”

Maxi, Duitsland

“De passie van S&D parlementsleden, de kritische antwoorden van rechter Marina Kaljurand, de prikkelende vragen van journalist Konstantinos Arvantis en de toegankelijkheid van Lara Wolters zullen mij nog heel lang bijblijven. In de afgelopen paar dagen heb ik veel kennis opgedaan over allerlei onderwerpen waar ik in het dagelijkse leven niet mee werk, voel ik me zelfverzekerder en meer geïnspireerd door elke ervaring en ontmoeting en heb ik zo veel fascinerende en gedreven mensen ontmoet, waaronder de andere Jeugdambassadeurs.”

Laura, Nederland

De ONE-Vote campagne is een enorm succesverhaal – dankzij de steun van onze Jeugdambassadeurs en ONE leden door heel Europa. Wil je nog meer horen? Zoek op #ONEYouth19 en bekijk alle geweldige prestaties van de Jeugdambassadeurs in Brussel.

Praat mee

Richtlijnen reacties