Wat doet een Jeugdambassadeur?

Wat doet een Jeugdambassadeur?

Geïnteresseerd?

Meld je aan als Jeugdambassadeur

Gastblog van Jeugdambassadeur Daniël Youssef

Afgelopen jaar heb ik jeugdambassadeur van ONE mogen zijn. Ik heb ONE leren kennen als een organisatie die strijdt tegen extreme armoede en voorkombare ziekten, een organisatie met een grote stem. Tijdens verschillende momenten gedurende het jaar, heb ik namens ONE actie mogen voeren om de strijd aan te gaan tegen extreme armoede. Ik heb gemerkt dat ik als jongere een stem kon hebben in de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziekten.

Een van de meest inspirerende dingen die ik afgelopen jaar heb mogen doen als ONE jeugdambassadeur, was het gesprek aangaan met verschillende politici. Zo heb ik gepraat met Sybrand van Haersma Buma (CDA), Kees van der Staaij (SGP) en vele andere Nederlandse en Europese politici. Door met politici te spreken over belangrijke onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, weet je dat jouw stem er echt toe doet.

Het afgelopen jaar heb ik namens ONE veel mensen mogen spreken. Ik heb gelobbyd bij Tweede Kamerleden, petitie handtekeningen verzameld bij een concert van U2 en de EO-jongerendag én ik heb op verschillende introductie markten gestaan. Ik vond het erg indrukwekkend dat ik dit mocht doen namens de ruim acht miljoen leden van ONE. Ga jij ook de strijd aan om nog meer leden voor ONE te werven in 2019 en samen te vechten tegen extreme armoede en voorkombare ziekten?! Ik kan je een ding beloven: het zal een leerzaam, indrukwekkend en ontzettend gaaf jaar worden!

Geïnteresseerd? Solliciteer voor 28 januari!

 

Meld je aan als Jeugdambassadeur

Kom in actie

Gerelateerde blogs