Onze Jeugdambassadeurs doen mee met Earth Hour!
Jeugdambassadeurs

Onze Jeugdambassadeurs doen mee met Earth Hour!

Sluit je aan

Sluit je aan bij de strijd tegen extreme armoede

Stipt om 20.30 uur gaan de lampen, schermen en de overige lichtgevende elektronica uit. Tientallen kaarsen, daarentegen, gaan branden. Een moment om even stil te staan bij onze wereld, onze aarde, ons thuis. Iets wat vaak tijdens het dagelijkse leven voor lief genomen wordt. Dit is dan misschien een uur dat we in het duister worden gehuld, maar het is ook het uur van bewustwording en uiteraard: gezelligheid! Ik zit dit uur in ieder geval omringd door vrienden, familie én flink wat brandende theelichtjes, thuis! En we zullen praten over onze wereld, waar we zuiniger op mogen, nee moeten, zijn.

Jeugdambassadeur: Zahra Cobben

Ieder dag maken wij allemaal keuzes die vormen hoe de wereld eruitziet.

Als ik ´s avonds langs een fietsenrek loop, doe ik de lampjes die nog aan zijn uit. Nu denk je misschien: ´Alsof dat de wereld gaat redden? ´. Maar dat is nu juist mijn punt. Ieder individu heeft invloed op de planeet. Ik heb misschien wel geen directe invloed op de hele wereld, maar wel op de keuzes die ik dagelijks maak en de gevolgen daarvan voor de wereld.

Ik eet vegetarisch, en bespaar daarmee een hoop CO2-uitstoot. Ook douche ik regelmatig koud, bijkomend voordeel: je komt makkelijker onder de douche vandaan en voelt je in een mum van tijd wakker! Verder denk ik na over de keuzes die ik maak als consument. Ik stel mezelf dan de vraag: is het nodig? Vaak is dat niet het geval, en wacht ik dus met het kopen van een nieuwe (of tweedehands) spijkerbroek totdat er scheuren in mijn kleding opdoemen. Als je je bedenkt dat je met hetzelfde geld dat je in een wegwerp kopje koffie een kind levensreddende voeding kunt geven, wordt duidelijk dat de waarde van wat je wilt kopen, niets is in vergelijking met een mensenleven. En ik doe heus niet alles goed, ik koop ook regelmatig dingen die niet nodig zijn, maar maak wel een bewuste afweging tussen wat proportioneel is en wat overbodig.

Onderschat niet welke invloed jij hebt op de wereld!

Jeugdamabssadeur: Julia Smit

Ben jij geïnspireerd? Laat ons weten wat jij voor Earth Hour doet en laat een comment achter, tweet naar @ONENederland met de hashtag #ONEyouth18 of plaats een bericht op onze Facebook pagina.

Praat mee

Richtlijnen reacties

Gerelateerde blogs