Maak kennis met Luisa, een van de Duitse Jeugdambassadeurs
Jeugdambassadeurs

Maak kennis met Luisa, een van de Duitse Jeugdambassadeurs

Sluit je aan

Sluit je aan bij de strijd tegen extreme armoede

Een jaar geleden stelde ik me kandidaat voor het ONE-Jeugdambassadeur-programma in Duitsland. Ik had nog nooit van iets vergelijkbaars gehoord, dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Nu kan ik opgelucht zeggen dat ONE me op de best mogelijke manier heeft verrast.

Ik ben geboren en getogen in Duitsland, waar de gemiddelde levensstandaard hoger is dan de gemiddelde levensstandaard wereldwijd. Het is me duidelijk dat de wereld een onrechtvaardig ongelijkheidsniveau heeft bereikt. Dat moét veranderen! Maar de wereld veranderen is geen taak voor één vrouw alleen. Velen denken misschien dat ik als twintigjarig meisje niet zoveel kan bereiken, maar verandering gebeurt nu, op dit moment, terwijl ik mijn stem verhef. Hoe meer stemmen, hoe beter.

Politieke leiders zijn niet de enigen die verantwoordelijk zijn voor het lot van onze natie. Als burger van een democratische natie moeten we actie ondernemen en onze beleidsmakers tonen dat nationale politiek een rol speelt om extreme armoede te beëindigen – en de manier waarop te bepalen. We maken allemaal deel uit van de wereldwijde gemeenschap. Kiezers en besluitvormers moeten hun verantwoordelijkheid nemen, ook voor zaken die buiten onze landsgrenzen gebeuren.

Dat is exact wat ik als ONE-jeugdambassadeur doe, samen met honderden andere Jeugdambassadeurs in Duitsland en over heel Europa. We gaan de straat op en dringen aan op onmiddellijke actie voor ontwikkelingskwesties. We praten met onze lokale en nationale politici – zoals onze Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller, journalisten en gewone burgers die willen weten waarom armoede seksistisch is en wat we daaraan kunnen doen.

De Werelddoelen zijn de grootste to-do-list die we ooit hadden. En goed nieuws: we kunnen ze écht verwezenlijken. Wij maken deel uit van een generatie die extreme armoede en honger een halt kan toeroepen. De ONE-Jeugdambassadeurs zijn klaar om hun stem te verheffen en een verschil te maken. Tijd voor actie!

Praat mee

Richtlijnen reacties

Gerelateerde blogs